Nayli wahidah.
Raya,Homestay,Rendang,Demam,Kuih raya.
Saturday, 17 August 2013 @ 08:59 | 2 Comment [s]

Assalamualaikum and Hai. Jawab salam dulu baru lambai,Okay ni perasan.  

Nayli nak share sikit story raya Nayli dekat korang-korang.Tapi,Nayli nak tanya sikit, Baju raya korang berapa pasang? Warna apa? Cantik tak? Duit raya dah berapa? Rumah cat warna apa? Raya dekat mana ? Seee, sikit kan Nayli nak tanya.HAHAHAXD.

Acanooo? Share lah cerita dengan Nayli.K Takpe Kedekut.Pergi lah sana kira duit raya kau tu .Okay, now siapa je nak dengar story Nayli meh duduk depan Lappy or PC sambil makan ketupat,rendang and kuih raya tunjuk-tunjuk tu :P Hulur sini sikit,jangan kedekut sangat.

 Nayli balik kampung sebelum Raya pertama,so, maknanya last puasa Nayli dah ada dekat kampung. Kampung Nayli dekat je , 5 jam jugak lah sampai JB tu .Tak cramp pun bontot duduk lelama dalam kereta. Perghhh,tapi Gua tidur je dalam kereta.HAHAXD.Sampai sampai je Homestay tu,nayli cari katil. Ngantuk weh, tidur dekat Homestay Tokmak .

Esoknya baru gerak balik rumah mak kepada atok Nayli senang cerita ,moyang lahh. Kitaorang masak-masak rendang , ketupat. Sedapnya Ya Allah ! Memang sedap okay,time berbuka semua serbu rendang jer,padahal untuk raya besok.Memang Tokmak bising lahh,tapi ibu dah simpan separuh dah, HAHAXD mengelabah lah tok mak ni.Rileks sudah.

Then,pagi tu raya ,siap-siap semua.Terus saudara-mara datang serbu rumah.Memang muat sebenarnya.Susah jugak lah aku nak tengok TV,ada je yang lalu,tangan aku punya ketuk-ketuk bontot diaorang suruh ketepi,muka jangan cakaplah. Macam hulk pun ada.Bayangkanlah tengah syok-syok layan Drama boleh pulak orang dok tayan bontot. Haish ! Nasib baik kau saudara aku lahh Milahh ! *Milah bukan nama sebenar.

Time Nayli balik kampung lagi,memang Nayli tak sihat, demam batuk selsema.Pergh! Cukup pakej la katakan. So, Bila Ibu nak pergi beraya rumah adik beradik tokmak & saudara -mara. Nayli rasa macam nak cari katil. Ngantuk sebab makan ubat batuk.See, perangai anak dara Zahaiyunita.Patut dicontohi :D

Gambar raya Nayli satu je, sebab camera-man sebok beraya.Apak berlagak!  HAHAXD, raya ketiga Nayli balik Perak pulak, so memang beraya je. Dalam perut semua sisa rendang,ketupat.Datang rumah orang melabur.Ouhh,sopan perangai -.-"


Tapi bila raya rumah orang,Nayli tengok muka tuan rumah .Sebab Bila tengok kuih raya mula lah ibu punya potpet ..


"Hah ! Kuih tu ada telur  tuuu !"
                                                      " Kakak buka kan penutup balang jer,bukan nak makan :P "    
      
 "Eh! Ada kacang tuu ! "
                                                       "Iyye tahuuuuuuuuuuuuu lah "

"Hah! Minum air sejuk tu "
                                                        "Fine -.-"



Demam satu sebab,Alergic dua sebab.Tu sebab aku malas nak beraya.Baik duduk rumah duduk goyang kaki .Berfaedah jugak lah kerja tu.







| Newer Post
The Disclaimer.


Assalamualaikum and hye. Just call me Nayli Wahidah. Welcome to my blog. Be nice here and leave your comment on my tagboard. Have a nice day. :) Xoxo


Diary Owner Links


Tagboard.





Ask Me Anything.



Credits.

★ Template by : Nuraisha Sofea
★ Basecodes by : Athira Zaidi | Shira Radzuan
★ Background by : 7th Disoder
★ Pictures by : WeHeartIt